(060) Haven pleziervaart

kraanwater15
1
2
3
4
9

Kraan voor het vullen van een drinkwatertank in pleziervaartuigen. (Jachthaven)

Wij adviseren minimaal een afsluiter met terugstroombeveiliging type CA te plaatsen in de centrale toevoerleiding naar de vulkranen. Zie verklaring 'U' op de schets.

Aanvullend adviseren wij om beluchte tapkranen type DA te plaatsen op elk vulpunt. Wijs 'U' of 'T' aan voor een afbeelding.

(061) Haven binnenvaart

kraanwater3
11
12
13
14
111
112
113
114

Kraan voor het vullen van een drinkwatertank in binnenvaartschepen.

Wij adviseren minimaal een afsluiter; filter; terugstroombeveiliging type BA en een afsluiter te plaatsen voor de vulpunten.

Indien de afsluiter; filter; terugstroombeveiliging type BA en een afsluiter, niet direct op de doorstromende leiding wordt geplaatst, dan adviseren wij om aanvullend binnen 150mm van de doorstromende leiding een afsluiter met terugstroombeveiliging type EA te plaatsen. Wijs 'U' of 'T' aan voor een afbeelding.

(062) Haven zeevaart

kraanwater16
21
22
23
24
29

Kraan voor het vullen van een drinkwatertank in zeevaartschepen. Er is geen vrije uitloop met injector (AD) aanwezig

Wij adviseren minimaal een afsluiter en een atmosferische onderbreking te plaatsen voor de vulpunten.

De s-maat van de atmosferische onderbreking en de overloop minimaal twee maal de inwendige middellijn van de aansluitleiding met een minimum van 20mm uitvoeren.

Indien de afsluiter en atmosferische onderbreking niet direct op de doorstromende leiding wordt geplaatst, dan adviseren wij om aanvullend binnen 150mm van de doorstromende leiding een afsluiter met terugstroombeveiliging type EA te plaatsen. Wijs 'U' of 'T' aan voor een afbeelding.