Waarom het temperatuurmeetsysteem SensorIT ontwikkeld is.

Ik wil anderen helpen om meer inzicht te krijgen in de temperaturen van een drinkwaterinstallatie. Dit vanuit de gedachte om een bijdrage te leveren aan het veilige gebruik van kraanwater voor iedere gebruiker.Wat is er ontwikkeld.

Er is een temperatuur sensor ontwikkeld en gebouwd, om eerst vooral zelf meer inzicht te krijgen in het gedrag van mijn eigen drinkwaterinstallatie. Het SensorIT systeem bestaat uit sensoren voor het meten van de temperaturen en een gateway voor het doorzenden van de gemeten temperaturen naar een netwerkserver. De sensoren zijn als 230 volt versie en als batterij versie ontwikkeld.Het onderscheidende aan het SensorIT systeem.

  • - Kostenbesparing personeel doordat vele metingen niet meer handmatig uitgevoerd of opgenomen behoeven te worden.
  • - Geen abonnement benodigd bij een telecom provider voor de afhandeling van dataverkeer tussen gateway en server.
  • - Geen bekabeling benodigd.
  • - Geen inbreuk in de bestaande installatie.
  • - Eenvoudige installatie van sensoren en gateway.
  • - Snel scanbaar met QR-code per sensor.
  • - Instelbare periodieke rapporten.
  • - Aanwezigheid historie meetgegevens.


Klik op onderstaande afbeelding voor een real-time demonstratie.

SensorIT real-time demo afbeelding

Als eigenaar wil ik dat ik weinig tot geen omkijken heb naar de temperaturen van de leidingwaterinstallatie, zodat ik me met mijn core business kan bezighouden.Hoe SensorIT werkt.

De sensor kan met behulp van een tiewrap aan de leiding worden bevestigd. Via de draadloze zender wordt de gemeten temperatuur doorgegeven aan de gateway. Via een zelf te kiezen device (PC / laptop / smartphone / tablet), kan de temperatuur real-time gevolgd worden met behulp van een dashboard weergave.Functionaliteiten.

SensorIT sensoren zijn compleet met een dashboard met daarop: een grafiekweergave; de gemeten temperatuur; de minimale temperatuur; de maximale temperatuur; de gemiddelde temperatuur; historie; instelbare alarmen; QR-codes en uiteraard met rapportages. Alles is in te stellen zoals gewenst, als dat tenminste een wens is, omdat met de standaard instellingen (meting elke 3 of 15 minuten) al veel meer inzicht verkregen wordt dan met het periodiek handmatig meten.QR-codes.

Voor elke sensor is naar keuze een QR-tag te plaatsen, zodat met een mobile device naar keuze (Ios / Android / Windows), de real-time grafiek getoond wordt. Deze QR-tags zijn bij de diverse logische locaties aan te brengen, bijvoorbeeld op de binnenzijde van een technische deur of aan de onderzijde van een verlaagd systeem plafond. Deze wijze van directe uitlezing kan ideaal toegepast worden voor het monitoren van de deelringen in warmwatercirculatiesystemen of directe koudwatermeting bij binnenkomst in een gebouwinstallatie, uiteraard worden de metingen ook automatisch gerapporteerd.Ontwikkeling.

Na het schrijven van enkele honderden software versies heb ik dit jaar de definitieve software kunnen schrijven voor het huidige prototype. Tezamen met een goede kennis is uitgebreidt gemeten aan het stroomverbruik van de sensor, zodat het huidige prototype zeer energiezuinig functioneert. Het heeft totaal drie jaar aan ontwikkelen en testen gekost om de huidige sensor te laten doen wat ik voor ogen had. Op een gegeven moment zo diep de diverse grafieken aan het bestuderen, dat ik hieraan kon merken, of mijn kinderen wel of niet hun tanden hadden gepoetst, dit gaat natuurlijk voor de uiteindelijke praktijksituatie iets te ver.Duurtesten.

Goed is om te ervaren dat de duurtest van het belangrijkste 'moederbord' van de sensor al vanaf 2018 foutloos in mijn eigen meterkast de temperaturen doorgeeft. De hardware en software heeft bewezen langdurig en stabiel te kunnen blijven functioneren. In 2021 zijn de prototypen in de praktijk bij diverse bedrijven getest en verder bijgesteld op basis van opgedane praktijkervaringen.

Informatie opvragen.